Over

Parton Lumber Company

Verleden, heden en toekomst

Drie generaties sterk

Parton Lumber Company werd opgericht door Verno Parton in 1948, bijna een eeuw nadat zijn familie zich voor het eerst vestigde in Rutherford, NC en zich vestigde in de houtindustrie. Drie generaties sinds de eerste klant, blijft Parton Lumber een hoofdbestanddeel van de houtproductie in de Appalachen en is nu eigendom van en wordt geëxploiteerd door de kleinzonen Furman en Patrick Parton.

Aanpassen aan verandering

Om de afgelopen 65+ jaar succesvol te blijven, heeft Parton Lumber verschillende keren moeten evolueren, waarbij het productaanbod en de diensten moesten worden aangepast om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van de houtindustrie. Vroeger zaagde Verno alleen zuidelijke gele den voor woningbouw. Sindsdien hebben we hardhout geleverd voor de meubelhausse die het midden van de 20e eeuw domineerde, en hebben we ook geholpen om oosterse witte dennen voet aan de grond te krijgen in de raam- en freesindustrie toen de gevlekte uil in gevaar kwam en ervoor zorgde dat freesactiviteiten in veel gevallen werden stilgelegd. van het westen van de Verenigde Staten.

Voortbouwen op traditie

Vandaag de dag heeft Parton Lumber, onder leiding van Furman en Patrick, 130 mensen in dienst, bezit 3,2 miljoen voet ovenruimte en produceert elk jaar ongeveer 54 miljoen plankvoet Oosterse witte den, Appalachian rode eik, witte eik en populier, allemaal verkregen uit de Appalachian bergketen. Van ons bescheiden begin met verkopen aan lokale bouwers, verzenden we onze producten nu door de Verenigde Staten en exporteren we over de hele wereld.

„Het bedrijf is het resultaat van de inspanningen van veel mensen. Er zijn veel mensen die Parton niet als achternaam hebben en die een belangrijke rol hebben gespeeld in het succes van Parton Lumber Company. Veel van wat je vandaag zult zien is het resultaat van de inspanningen van deze mensen.“ – Carl Parton, voormalig eigenaar