Duurzame bosbouw

Duurzame houtproducten

Afval minimaliseren, opbrengst maximaliseren

Parton Lumber is voortdurend op zoek naar manieren om de opbrengst van hulpbronnen te maximaliseren, zodat afval tot een minimum wordt beperkt. Stammen worden gezaagd met bandmolens met een zeer smalle zaagsnede. Platen worden versnipperd voor de papierindustrie. Zaagselbrandstoffen verbranden efficiënte ketels. Schaafschaafsel wordt verzameld en op de markt gebracht. Schors wordt vermalen tot mulch voor landschapsbedrijven. En met populierenschors kan een ander milieuvriendelijk product worden gemaakt, namelijk gevelbeplating van populierenschors voor huizen en gebouwen.

Ons bedrijf zal blijven zoeken naar manieren om bevredigende bosproducten te leveren met behoud van de integriteit van het milieu. Met Parton Lumber kunt u er zeker van zijn dat de impact op het milieu laag blijft terwijl de kwaliteit van houtproducten uitstekend blijft.

Initiatief voor duurzame bosbouw

Parton Lumber is gecertificeerd volgens de SFI®-standaard (SFI-00127). We zijn er trots op deel uit te maken van een programma waarvan de deelnemers elk jaar 650 miljoen bomen planten, sinds 1995 meer dan een miljard dollar hebben geïnvesteerd in onderzoek naar duurzame bosbouw en op meer dan 300 miljoen hectare in Noord-Amerika zorgen voor natuur-, bodem- en waterwaarden . We zijn er trots op deel uit te maken van het SFI-programma en staan klaar om onze klanten te helpen verantwoorde bosproducten te kopen. Ga voor meer informatie naar www.sfiprogram.org